Mistä kannattaa hakea pikalainoja 2014 vuonna?

Pikalaina eli pikavippi on pienehkö laina, joka on vaihtoehtona erilaisille muille rahansaantikeinoille, lähinnä väliaikaisille sellaisille. Vaikka pikalaina on hyvä tapa saada hetkettäin raha-asiansa kuntoon, ei sillä voi kokonaan elämistään turvata. Näin joutuu usein vaikeuksiin, varsinkin jos pikalainaa on ottanut usean eri yhtiön kautta, sillä suurin osa yhtiöistä ei myönnä kuin yhden lainan kerrallaan. Näin yksittäinen yritys ei tue OLYMPUS DIGITAL CAMERAmoraalitonta toimintaa. Kuitenkin kuluttajilla on mahdollisuus aina hankkia pikalaina usean eri yhtiön kautta, jolloin usean lainan tapauksessa päädytään usein vaikeuksiin. Muihin lainamuotoihin verratessa pikalaina on kuitenkin onnistunut rahoituskeino, ja jopa huhti – kesäkuun aikana on myönnetty jopa 400 000 pikalainaa suomalaisille. Tämä tarkoittaa siis kuukautta kohti noin 167 000 lainaa, eli päivittäin pikalainoja myönnetään useita tuhansia kappaleita! Muita rahoitusmuotoja ovat muun muassa pankkilainat, ennakkoon saatu palkka ja muut lainamuodot. Vaikka pankki myöntää hyvin turvallista lainaa ja suomalaiset pankit ovat jopa maailmanlaajuisesti poikkeuksellisen vakavaraisia, on tiettyjä eroja jotka liittyvät suomalaisten pankkien myöntämään lainaan ja pikalaina yritysten myöntämiin lainapalveluihin.

Pikalainaa haluavan pähkäiltävänä on liuta kysymyksiä, sillä myös lainan myöntäminen on raakaa bisnestä kuten pankkitoiminta yleensäkin: osassa Euroopan maita vaaditaan pikalainaa myöntäviltä yrityksiltä erillinen pankkioikeus, jota pitää hankkia jostain Euroopan maasta. Tällaisen kansainvälisen pankkiluvan on saanut poikkeuksena yksi suomalainen pienlainayhtiö.

Tilaa se kaikista paras pikalaina verkosta – tai aloita säästäväinen elämäntapa ja unohdat kaikki pikalainatuotteet

Jos sinulla on tavoitteena saada vakavarainen talous, säästäväinen elämäntapa on hyvä aloittaa ehti. Yksittäinen pikalaina ei pilaa talouttasi, mutta jos joudut ainoana vaihtoehtona jatkuvasti turvautumaan pikalainaan tai toimintasi luotottamiseen, kannattaa miettiä ja painaa jarrua kuluttamiselle. Jos haluat aloittaa säästämään, esimerkiksi suurempaa hankintaa varten, ota muutama neuvo rahan säästöön meiltä.

Hae puoli-ilmaiset pikalainat heti tilille nettihakemuksellaKannattaa ensinnäkin suunnitella säästämistä. Miten säästää, mistä rahasta säästää ja kuinka paljon. Liian nihkeäksi ei kannata alkaa, sillä liika kitsaus on huono tapa. Tällaisessa tilanteessa jos säästät liian tiukasti, saattaa tulla eteen tilanne jossa ahdistus purkaantuu ja kulutat paljon rahaa kerralla. Aloita siis säästäminen helposti ja säästä vain pieniä summia kerralla Miten aijot siis rahasi säästää järkevästi ja hyvin?

Kun kyseessä on rahan säästäminen, pikalaina ei välttämättä tule kysymykseen, sillä et ainakaan rahaa säästä. Rahan säästäminen kannattaa aloittaa budjetoimalla omat menot ja tulot. Tämän lisäksi kannattaa laskea esimerkiksi kuukauden pakolliset menot ja budjetoida kuinka paljon niihin tarvitset rahaa, jonka lisäksi tee myös laskelma sille, kuinka paljon rahaa kuluu esimerkiksi vapaa-ajan käyttöön tai harrastuksiin. Tämän jälkeen esimerkiksi pankkitilille voi laittaa toiminnon, joka siirtää jokaisesta palkasta säästötilille tietyn summan rahaa. Jos säästötili on esimerkiksi määräaikaistalletus, on hyvä jäädyttää rahat omasta käytöstä tulevaisuutta varten.

Rahan säästö tulee aloittaa omista tuloista. Kun töissä ollessasi vastaan tulee palkkapäivä, kannattaa ottaa siitä osa aina säästöön. Älä säästä liikaa, jotta taloutesi ei kärsi. Pikalainaa tai vippiä haluavan toimenpiteisiin ei varmasti ole kuulunut säästäminen, joten ota rauhassa rahojesi suhteen: muutama satanen jokaisesta palkasta on hyvä keino säästää rahaa. Jos tienaat kuukaudessa vaikkapa 1600 euroa, säästä siitä esimerkiksi 25% eli 400 euroa. Tällä saat vuoden aikana jo useamman 1000 euroa pesämunaa, jolloin esimerkiksi vippi ei ole enää pahin vaihtoehto.

Rahankäyttö ja pikalainat – älä lainaa jos takaisinmaksu tuottaa sinulle ongelmia

jos etsit pikalainaa - ota se heti tilillesiKun suunnittelet rahankäyttöä, tulee käyttörahasta ottaa pois rahat, jotka menevät tavalliseen elämään, elintarvikkeisiin ja asumiseen. Tämän lisäksi kun lasket vielä muut menosi, voit jälkeenpäin miettiä mikä kaikki on pakollista ja mikä on turhaa. Vaikka suomalaisten varat ovat pankeissa hyvässä tallessa, kannattaa jonkinlaista sijoittamista harkita, sillä pankissa raha ei kasva muuta kuin minimaalista korkoa. Varsinkin jos sinulle on kertynyt niin sanotusti sukanvarteen huomattavasti enemmän rahaa, ota neuvosta vaari ja sijoita ne joko hajauttamalla rahastojen kautta tai suoraan arvo-osuustililtä pörssiin. Näin saat rahallesi, joka muuten lepäisi tilillä, suoraa tuottoa. Kuitenkin varsinkin sijoitettaessa suomalaisiin yhtiöihin, rahat ovat suurimmilta osin turvassa ehkä Nokian osakkeita ostettaessa lukuunottamatta. Toinen tapa on aloittaa jonkinlaisen vertaislainapalvelun kautta rahan lainaaminen muille, sillä voit itse päättää korkoosi ja takaisinmaksuusi liittyvät ehdot ja korot. Näin olet ikään kuin pikalaina tarjoaja muille, ottamatta kuitenkaan suuria korkoja henkilöiltä.

Jos kuitenkin olet tällä hetkellä tilanteessa missä tarvitset jonkinnäköisen pikavipin tai lainan, kannattaa tutustua sivustomme tarjontaan. Kannustamme kuitenkin elämäntapaan, jossa oma talous on tasapainossa. Tee pikalaina vertailu, jotta saat parhaanhintaisen lainan, mutta muista, että jossain lainoissa voi olla piilokuluja. Tietty uusi pikalaina, joka saattaa vaikuttaa halvalta, saattaa sisältää kuukausittaisia varainhoito – ja käsittelykuluja, vaikka tietyt pikalainat, uudet varsinkin saattavat vaikutta halvemmilta kuin aikaisemmin toimminnan aloittaneet.  Ole siis tarkkana kun hankit pikalainaa!